Tort din budinca

de Adinacarla in Torturi, 29 Sep 2010 | 6815 vizualizari

 

Am primit mult lapte si daca tot ne plac mult budincile am facut un tort din budinca

 

INGREDIENTE

  • 3L lapte de vaca
  • 12 linguri zahar
  • 6 budinci:
  • 2 budinci zmeura
  • 2 budinci vanilie
  • 1 budinca cacao
  • 1 budinca caramel
  • 10 biscuiti
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din budinca:

Am fiert prima data tot laptele.

Am preparat pe rand cate o budinca folosind: praful de budinca, 2 linguri de zahar si 500ml lapte.

Am infoliat o tava cu folie de aluminiu si am inceput sa asez in ea budincile pe masura ce la faceam.

Prima budinca pusa in tava a fost cea de caramel, apoi zmeura,  vanilie.

Peste budinca de vanilie am asezat un strat de biscuiti. ( Se pot pune biscuiti dupa fiecare strat de budinca dar eu am avut in casa doar un pachetel si am decis sa pun doar un singur strat).

Peste stratul de biscuiti am continuat cu budincile: zmeura, vanilie, cacao.

Dupa ce budincile din tava s-au racit am dat tava la frigider ... eu am tinut-o 2 ore ca am avut si alte treburi.

Cand budinca a fost rece bine am " rasturnat" tortul intr-o tava.

A iesit un tort de budinca gustos si pe placul tuturor...asa i-am multumit pe toti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din budinca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort "Amandina" cu cirese